Мълния предизвика пожар в Пирин, горя и в село под Беласица

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Мълния е подпалила местност в подножието на Пирин. Разгоряла се е местност под връх Синаница, съобщиха от НП "Пирин".

Тази сутрин към мястото са тръгнали паркови служители. Освен тях има доброволци от района на Сандански, организирани от кмета Атанас Стоянов.

Теренът е доста труден. Към 9.00 часа информираха, че са изгорели насаждения от клек, бял бор и смърч. От едната страна е локализиран.

Снощи са потушили пожар в петричкото село Ръждак. Участвали са предимно местни хора и екип от Противопожарната служба в Петрич, който единствен е бил на разположение заради множеството огнени инциденти в Югозапада. Благодарение на бързата намеса огънят не е тръгнал към Беласица, казаха от кметството в Ръждак. Призоваха да не се палят стърнища, с цел по-бързо почистване на земеделските имоти. В социалните групи усилено коментират, че пламъците са обхванали сметището между Петрич и селото.

Обстановката на българо-гръцката граница в планината Славянка също остава сложно. Насочват се доброволци, огнеборци и военни. Горските служители също са на терен. Снощи информираха, че пожарът в село Сенокос е овладян, но само от едната страна на Пирин. В Малешевската планина няма нови огнища. Евакуираните от 100 жители от селата Кърпелево и Цапарево, над Струмяни, вече се завръщат в домовете си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано