Музика, безплатни хамбургери и игри в казармения парк "Македония"

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С музика и хамбургери откриха първия Американски фстивал в Благоевград. Провежда се в казармения парк "Македония", където снощи пристигнаха посланик Херо Мустафа и президентът на АУБ Дейвид Еванс. Посрещна ги кметът на града Илко Стоянов.

За децата, гости на фестивала, имаше безплатни хамбургери и десерти, предоставени от Макдоналдс. Днес отново ще има изненади, подготвени от веригата, за малките посетители. Те ще получат забавни книжки-игри. 

В първата фестивална вечер на сцената се качиха неподражаемите „Ол‘ старс бенд“, начело с легендарната джаз, блус и госпъл изпълнителка Джанис Харингтън, талантливият благоевградски музикант от световна величина Венцислав Благоев. Преди тях публиката беше подгрята от талантите от Музикална академия „Престо“, джаз стандарти бяха изпълнени от обичаните музиканти от Биг Бенд-Благоевград.

Забавленията продължават и днес от 11.00 часа със специална изложба в РИМ-Благоевград. Вратите на парк „Македония“ отворят в 12.00 часа с безплатни занимания за деца, сред които шах, работилнички за изработка на сувенири, безплатен батут, литературни кътове.

През целия ден има handmade базар, с различни и интересни изделия. Предвидени са щандове, на които ще се предлагат храни и напитки.

От 15.00 часа е следобедна практика по йога с инструктор Надежда Мишева. От 16.00 часа на сцената в парк „Македония“ ще се качат студенти на Американския университет, които ще представят своя артистична програма.

От 17.00 часа на баскетболното игрище в кампуса на АУБ ще се проведе приятелски баскетболен мач между „Евробаскет“ и отбора по баскетбол на АУБ. В същия час в парк „Македония“ ще има бейзболна демонстрация с градския детски отбор на БК „Бизоните“. В 18.00 часа ще бъде открито кулинарно шоу. То ще бъде водено от финалистката в „Мастър шеф“ Елизабет Николова и шеф Александър Костадинов. Час по-късно ще започнат латино танци на открито с инструктор Елен Джампълска.

В парк „Македония“ са разположени и шатри на Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград, на която се предлагат безплатни абонаментни карти. Библиотеката на АУБ пък предлага литература, която университетът препоръчва. Децата от Център за личностно и творческо развитие пък имат свой обособен кът, в който демонстрират как се изработват капани за сънища. За малките посетители на парка е осигурен и батут.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано