МВР крие дали Ангел Христов е пристигнал жив

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че работят по версията Ангел Христов да не е бил жив, а само тялото му да е вкарано в България.

ДНК тест е потвърдил самоличността на единия от така наречените братя Галеви. В понеделник предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински, каза Демерджиев пред медиите. Той коментира, че има издаден смъртен акт и, че ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания. Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта.

"Ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди", обяви Демерджиев, цитиран от БТА. Той добави, че към момента няма данни за насилствена смърт. Демерджиев уточни, че няма данни лице с това име да е преминало границата. Той обяви, че проверяват всички възможности. „Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап, така че за нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта“, загатна вътрешният министър.

Още сутринта в неделя стана ясно, че погребението на Ангел Христов е спряно. Причината е разследването, свързано с начина, по който Христов се е прибрал в България без за бъде задържан. Няма данни той да е минал границата с лични документи. Предполага се, че е използвал фалшиви. 54-годишният Ангел Христов трябваше да бъде погребан днес. Ангел Христов се е върнал от чужбина при семейството си в Ресилово и е получил инфаркт в дома си, заради емоцията от срещата със своите близки, заяви за БНТ Архиерейският наместник на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски. Отец Паликарски добави, че е разбрал за смъртта на Христов от семейството му малко след 22.00 часа снощи, когато те са му се обадили, за да организират погребението.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано