МВР: Симеон от Самуилово се е прострелял с незаконен пистолет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Областната дирекция на МВР в Благоевград разпространи официална информация за кървавия инцидент в петричкото село Самуилово, станал в нощните часове. Сперед криминалистите 67-годишният Симеон Велев се е самопрострелял в главата с незаконен пистолет.

Малко след полунощ в петричката полиция бил получен сигнал за висока музика от заведението "Касара". Незабавно на място са пристигнали полицейски служители, които са предупредили собствекика на заведението да не се нарушава нощната тишина. Музиката е била спряна, но след около час е получен втори сигнал, като от отзовалите се полицейски служители, на собственика на заведението, са съставили предупредителен протокол.

Около 1.47 часа са получили трети сигнал и полицаите написали акт за нарушаване на Закона за шума и околната среда. Между собственика на заведението и Симеон, живеещ в непосредствена близост до кръчмата е възникнал скандал, при който той е отправил заплахи с газов пистолет, който е преправен в боен, след което се е самопрострелял в главата си. Транспортиран е за лечение в УМБАЛСМ "Пирогов" в гр. София в тежко състояние. За случая е уведомена прокуратурата в Петрич, сочат от МВР. 

Както подробно информираме по-рано днес, преди четири години заради силна музика в самуиловския ресторант нахлу мъж с моторна резачка и се семоразправя със собственика Григор. Тогава съдът наложи 100 лева глоба. Симеон Велев е бивш международен шофьор. Излязъл е от затвор в Германия през 2019 година. Спипали го с хероин в акумулаторите на камиона. Неотдавна във видинския съд постановиа спрямо него присъда за аналогично престъпление, но той обжалва. Велев е работил и като автобусен шофьор в Петрич. Първият му сблъсък с правораздаването е бил през 80-те години. Тогава преминал нелегано през ГКПП-Златарево в тогавашна Югославия, разказват жители на Самуилово.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано