Над 10 милиона лева за служителите в МВР

Сподели във Facebook

Още от днес изплащат по 650 лева допълнително на полицаите, борещи се с коронавируса.

Възнаграждението няма да е еднократно. Ще продължи до отпадане на извънредното положение. Предвидени са над 10 000 000лева.

Правителството отпуска около 4,5 милиарда лева на физически лица, самоосигуряващи се, малки, средни и големи предприятия, които да понесат шока от кризата”. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на пресконференция в Министерски съвет с участието на премиера Бойко Борисов.

Горанов представи пакет от финансови мерки за справяне с икономическите последствия от пандемията от коронавируса.

Физически лица, засегнати от епидемията и извънредното положение, при липса на друга причина, които са в неплатен отпуск ще трябва да имат работни поне 5 работни дни през март, за да получат право да кандидатстват за безлихвен кредит.

“Самоосигуряващи се лица, прекратили дейност или имат поне 20% спад на доходите, имат право да кандидатства за кредити до 4 500 лева, безлихвен, с гратисен период от 12 месеца и срок за издължаване до 5 години”, заяви Горанов.

Кандидатстващите няма да дължат никакви такси по кандидатстване и могат да погасят задължението си предсрочно без наказателна лихва.

Те могат да кандидатстват пред 12 търговски банки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано