Над 17 сантиметра сняг в Благоевград, инциденти с коли и дървета

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Заради снеговалежа в Благоевград е станал инцидент с огромно дърво. Паднало е снощи на улица "Полковник Дрангов". Да късмет няма пострадали хора или смачкани коли. Благоевградски пожарникари отстранили и отпушили улицата за движение благоевградски пожарникари, които получили сигнал от граждани. В кварталите е имало също прекършени дървета и клони. Сблъскали са се автомобили в "Еленово". Няма пострадали.

Сигнали за възникнали аварии и нередности могат да бъдат подавани на тел. 073/ 88 44 06 (денонощно), тел. 073/88 44 34 (в работно време), както и на тел. 112, обявиха от Общината днес.

В Благоевградско натрупалата снежна покривка през последното денонощие е 17 сантиметра. Продължава да вали. Дежурни екипи на „Биострой“ са почиствали заснежените пътни артерии в Благоевград цяла нощ. Изкарали са цялата налична техника.

Осолени са улиците, по които се движат автобусите от градския транспорт, както и подходите към лечебните заведения. Почиства се и около входовете на детските и учебни заведения в областния център. Община Благоевград напомня, че собствениците на жилищни сгради, имоти и търговски обекти, следва да предприемат действия по почистване на прилежащите тротоари и подходи към обектите. Призовават се шофьорите на автомобили да паркират на обозначените за целта места, без да възпрепятстват работата и движението на техниката за снегопочистване.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано