Над 5 милиона от данъкоплатци постъпили в дружество на бивш заместник-кмет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Над 5 милиона лева от фестивала "Франколи" са влезли в частното дружество на Христина Шопова - бивш заместник-кмет в Благоевград. Парите са платени от Общината, но приходите са нула, обяви градоначалникът Илко Стоянов днес. "По тази причина не сключиме договор за провеждане на фестивала. Над 1,6 милиона са платени през 2019 година. Приходите са нулеви. Разкри, че са харчени космически суми за монтиране на сцени и озвучаване.

"Нямаме 1,6 милиона за Франкофоли". Затова ще развиваме наши марки, ще каним Балкански звезди. Един от новите фестивали е на 8 и 9 септември в парк "Македония", коментира Стоянов на пресконференция днес. Кметът посочи, че Общината плаща още и за авторски права от фестивала на Шопова. Сумата е над 300 000 лева, подчерта Стоянов. Той пресметна, че миналата година едно от новите издания е донесло около 100 000 приоди в общинската хазна.

Илко Стоянов коментира и проблемите с кучешкия приют в благоевградското село Логодаж. Обяви публично, че няма нищо против кучетата. Призова фондацията към, която е изградилият клетките там, да узаконят обекта и да си плащат, както всички инвеститори в Благоевград. Стоянов изтъкна още, че към момента не се знае какви животни влизат в този приют и какви излизат от него. Зададе въпрос дали зачестилите напоследък уапвания и нападения в града, не са от кучетата, населявани и пускани от Логодаж. Той гарантира, че изведените от клетките там бздомници, ще бъдат настанени в общинския приют. Ще бъдат обгрижвани. Стоянов се възмути от маскираните защитници, които не желаят да бъдат на светло. Както Еновина подробно информира, кметът Стоянов издаде заповед за събаряне на незаконните кучешки убежища в Логодаж. Днес полицаи ораняваа района, за да няма ексцесии.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано