Надяждане с череши в Кюстендил

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Над 200 земеделски производители, търговци и занаятчии са част от Празника на черешата. Сладкият плод се почита от преди 127 години, когато е била проведена първата овощарска изложба. Организира се традиционно от Института по земеделие и Община - Кюстендил от 2008 година.

На площада в града днес се открива кулинарна изложба, съсезание по надяждане с череши, детска анимация и концертна програма. Има надпревари "Череши в кухнята". Представят се разнообразието и новостите в черешопроизводството в Кюстендилско.

В 18.00 часа се отварят и щандовете с аранжирани череши, като най-добрите майстори ще получат награди. Заради празника в центъра на Кюстендил  е въведена временна реорганизация на движението. На Празника на черешата гостува и фондация "Искам Бебе". Нейното участие е по покана на кмета Паунов, с когото в началото на годината фондацията започна съвместната кампания за популяризиране на природните дадености, лечебната минерална вода и чистите плодове в Кюстендилския край, които са в помощ на репродуктивното здраве. За първи път на празника на черешата в Кюстендил ще се предлага сладко от череши, направено от младежи с интелектуални затруднения, подкрепени от фондация „Сийдър“, съобщиха от фондацията.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано