Наградиха бебета и родителите им

Сподели във Facebook

Роденият на 11 януари Людмил е с плакет за Бебе на годината. Получи огромно мече и пари. наградата приеха родителите му Валентина и Денис Кирилови на тържество в кметството на днешния Бабинден. Людмил е второ дете в семейството. Новороденият е висок 55 сантиметра и тежи над 4 килограма.

Валентина и акушерката на Симитли Цветанка Николова пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

В село Крупник също награждават „Бебе 2022”. Това е Пламена Пламенова Иванова. Нейните родители са от село Крупник. Пламена също е родена на 11януари. Момиченцето е с размери: тегло - 4600 гр., ръст 53 см. Пламена е първо дете на родителите си Мартина и Пламен Иванови.

През изминалата година бебетата в Симитлийско са 125. Сред тях са близнаците Александър и Бориса, родени на 29 декември.

Данните показват, че преобладава броят на новородените момчета – 71. Момичетата, родени в община Симитли през изминалата година, са 54.

Най-много са бебетата в Симитли – 78, от които 43 момчета и 35 момичета. На второ място по раждаемост през 2021 година се нарежда село Крупник със 17 бебета, от които 11 момчета и 6 момичета. В село Осеново са трети по брой бебета, като за миналата година са проплакали 11 бебета, от които 7 момчета и 4 момичета.

В село Черниче новородените са 4 момиченца. В село Полена са 4 момчета и 2 момичета. Полето има 7 бебета, от които 5 момчета и 2 момичета. В селата Железница и Градево новородените са момче и момиче.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано