Наградиха най-добрите спортисти в Петрич, сред тях е 5-годишен

Сподели във Facebook

Евелина Николова е носител на приза Спортист на годината в Петрич.

Петричанката е състезател на СКБ "Ангел Гочев". Евелина е европейска сребърна медалистка на 2019 година, републикански шампион и шампион на турнир в Румъния. 

В категория "Спортист на годината " при юношите и девойките почетният приз бе връчен на Димитър Мазнейков - Дидо, който се състезава за СК ВИВО.

Дидо е петкратен републикански шампион в DH сериите, както и бронзов медалист от спусканията в Боровец и Чепеларе.

Първо място при децата за Кристиян Николов, състезател на Общински хандбален клуб Беласица, голмайстор на Държавното първенство и единственият национален състезател от Петрич.

Награда за "Отбор на годината" взеха футболистите от "Беласица"-Петрич.

Треньор на годината е Петър Касабов - треньор на Националния отбор по борба за жени.

Връчени бяха и специални награди на Тони Димитрова Георгиева - за принос в развитието на шахмата в община Петрич, на Олег Милушев - за принос в развитието на спортната инфраструктура. Награди взеха ФК Комиците - за спортен дух, СК Лъвовете - за проспериращ млад клуб, ОХК "Беласица", СК "Динамик".

Специалната награда "Най-млад състезател" получи 5-годишният Илия Ангелов, състезател на боксов клуб "Лъвовете". Отличието връчи лично Тервел Пулев - трикратен европейски медалист, носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков поздрави всички спортисти и отбеляза, че в града винаги е имало отлични състезатели в различни дисциплини. Градоначалникът не пропусна да подчертае, че е горд, предвид успехите в спорта и пое ангажимент Общината да продължи да инвестира в спортна инфраструктура, както и да подкрепя целево дейността на спортните клубове.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано