Наказаха кметове, бивш съветник и собственици на хотели

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Санкционираха кметове на няколко общини и частни предприемачи. Всички те са глобени по Закона за водите.

Експертите от Басейнова дирекция са наказали бившият общински съветник в Благевград Рашко Динков. Чрез една от фирмите си - "Хидренерджи-БГ", стопанисва ВЕЦ, който не подсигурява минимални водни количества в Пиринска Бистрица.

санкционирана е и стопанката на ВЕЦ Миланка Хаджиева от Добринище. Тя също черпи повече вода чрез дружеството си "Ирит" от река Палатик, сочат в бюлетина на Басейнова дирекция-Благоевград. За същота незаконна дейност със санкци е "Стад Близнаков“ ЕООД.

Кметът на Сандански Атанас Стоянов е глобен 1000 лева за доказани нарушения на инспекторите. Пернишкият градоначалник Станислав Владимиров също трябва да плати 1000 лева.

Община - Симитли е санкционираназаради използване на река Крупнишка за заустване на отпадни води на изхода на село Черниче. Извършено е незаконно.

Общинарите в Рила ще имат наказателно постановление за заустване на река Рилска. Рилският манастир е допуснал подоно нарушение - не са извършвали мониторинг на заустваните отпадни вди.

Глоба в размер на 2000 лева е наложена на „Пирин голф клуб“ заради нарушения на водния закон. 2000 лева трябва да заплати Туристическото дружество "Еделвайс" в Сандански.

Собствениците на хотел „Русковец“ в Добринище са глобени 2000 лева. ВиК-Благоевград е с финансова санкция в расмер на 2000 лева, съобщиха за Еновина.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано