Налагат карантина на пристигащи у нас тираджии

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

67 са вече заразените с коронавирус у нас, обявиха от Националния оперативен щаб.

Предприемат се допълнителни мерки заради струпването на възрастни на открито.

"Рано сутринта имахме среща с премиера и обсъдихме предприетите до момента мерки, до момента повечето хора спазват. Въпреки това ситуацията от последните дни с опашките пред магазини ни принуждават да предложим на премиера да се вземат допълнителни рестриктивни мерки, а именно – повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства", обяви Венцислав Мутафчийски, цитиран от бтв. При струпване на опашки пред хранителните магазини хората трябва да бъдат на поне два метра един от друг, и при стриктно спазване на мерките вътре в самите магазини.

Централният оперативен щаб обмисля и мерки за фирмите за кетъринг, които приготвят и доставят прясна храна, както и нови мерки при доставките на храни и продукти с ТИР-ове от други страни.

Предложението на щаба е пристигащите български шофьори на камиони, които разтоварят стоката си у нас и нямат други последващи курсове, да бъдат поставени под карантина.

Следващият обмислян вариант е шофьор на ТИР, който пристига, разтоварва и поема следващ курс, да се подлага на пълна социална изолация, и ще може да поеме следващ курс при пълно здраве.

При третия вариант ако шофьорът е чужденец, има право да напусне страната най-късно до 12 часа

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано