Намалиха дните за карантиниране

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил карантината в България ще бъде намалена. Той е наредил занапред изолацията заради коронавирус да е 10 дни, а 14, както беше до момента.

"Разпоредил съм, че децата трябва да ходят на училище, допълни премиерът. На ден държавата харчи над 120 000 лева за тестове, съобщи Борисов.

"Най-после имаме общ план за действие от Европейската комисия, този път са се потрудили доста, посочи Борисов по повод обсъдените общоевропейски мерки срещу пандемията от Ковид-19. Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията, отбеляза Борисов, цитиран от БТА. Той обобщи изказванията на своите колеги, че носенето на маски предпазва от заразяване с новата болест, макар и не напълно.

В България трябва разписаните от министерството на здравеопазването изисквания да ги спазваме. Тогава няма да се налага да се предприемат други мерки. Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората, посочи премиерът по повод мерките срещу разпространението на заразата в ЕС, апелира Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано