Намериха анестезиолози за болницата в Гоце Делчев

Сподели във Facebook

Специалисти по анестезиологи и реанимация изпращат в гоцедерчевската болница "Иван Скендеров".

Те са от Университетската болница "Света Екатерина" в столицата. Решено е за постоянно там да са д-р Неда Бакалова, д-р Ростислав Енев и още няколко  реаниматори на ротационен принцип, съобщиха от УМБАЛ. Спешното намиране на специалисти е заради липсата на такива, след смъртта на д-р Милан Първанов, който издъхна преди дни след усложнения от коронавирус.

Добрите партньорски връзки между двете болници и общината датират повече от десетилетие. Столичната кардиологична болница редовно изпраща свои лекари за благотворителни прегледи в МБАЛ „Иван Скендеров“ и при нужда приема местните пациенти за лечение в своите съвременни и високотехнологични клиники.

По време на пандемията и с появата на кризата от недостиг на реаниматори от УМБАЛ „Св. Екатерина“ изпращат своя анестезиолог д-р Неда Бакалова, която от няколко месеца е в помощ на местната реанимация. Но след смъртта на шефа на клиниката д-р Милан Първанов болницата остава без щатни реаниматори.

Договорката е след разговори между директора на гоцеделчевската болница Петър Филибев и управителя на "Света Екатерина" професор Генчо Начев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано