Напрежение на Кулата

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Километрична е колоната от чакащи да преминат в Гърция автомобили на ГКПП-Кулата. Опашката се е заформила още от ранните сутрешни часове, казаха от превозваческа фирма в Петрич. Камионите са в отделно трасе, но странно защо не се работи ефективно.

"Интензивен е трафикът на ГКПП-Кулата", съобщиха аконично от "Гранична полиция" и изтъкват, че многобройните автомобили са с туристи за море н южната ни съседка. В социалните мрежи от късния следобед вчера ври и кипи с информации, че именно през Кулата ще влезе укриващият се в Дубай Васил Божков-Черепа. Тъй като до този момент няма официално съобщение, че е пристигнал да дава показания като защитен свидетел, звезеци в мрежите започнаха да публикуват данни, че е на банички и качамак в село Садво край ГКПП-Илинден-Ексохи.

Припомняме, че срещу Васил Божков са повдигнати 19 обвинения. От чужбина олигархът твърдеше, че е плащал милиони левове всеки месец на Бойко Борисов и Владислав Горанов. Възможно е прокуратурата да му гарантира статут на защитен свидетел срещу показания за корупционни процеси по висшите етажи на властта в България. Технически и юридически влизането на Божков в България от Гърция е възможно, без да бъде задържан в южната ни съседка, тъй като още през месец март стана ясно, че Васил Божков е свален от издирване от Интерпол, където за него имаше издадена червена бюлетина.

Част от делата срещу хазартния бос и учредител на партия, неуспяла да се наложи сред избирателите, са за ръководство на организирана престъпна група, сформирана с цел изнудване, принуда, данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни престъпления, които впоследствие нарастват до осемнайсет. Разпитани са над 200 свидетели, възложени са финансови инспекции на АДФИ, които са установили нанесени на бюджета щети в размер на 556 872 283 лева. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано