Наркодилъри признаха вина, пратиха ги в затвора

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Окръжна прокуратура - Благоевград приключи наказателен процес срещу организирана престъпна група за пласиране на наркотици. Всички те признаха вина и подписаха споразумения с държавното обвинение. Съдът постанови лишаване от свобода при общ режим в затвора. С условна присъда се отърва 47-годишна дилърка.

Най-тежки са наказанията за ръководителите на групата - санданчанинът Калоян Мишев, на 55 години и Радослав Мишев, който е на 28 години. Калоян влиза в килията 2 години, а съучастникът Радослав за 1 година и 7 месеца. Съучастикът им Валентин Славков, известен като Сома, ще лежи 1 година.

В ОПГ са участвали още петима - Радослав К. (на 57 години), Д. Мишев (на 43 години), Емил М. (на 58 години), В. С. (на 37 години) и Мария Мишева.

Всички те са извършили контрабанда на марихуана през граница. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 62 960 лева.

На обвиняемия Р. К е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при общ режим на изтърпяване, а на Д. М. е наложено условно лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изтърпяването на което е отложено за срок от 5 години. За участие на обвиняемия Е. М. е наложено наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване. Обвиняемата Мария Мишева е с наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което е отложено за срок от 4 години.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано