Народни избраници станаха "безсребърници"

Сподели във Facebook
Снимка фейсбук Снимка: фейсбук

Заместник в местен парламент и общински съветник се отказаха от възнаграждения.

Райчо Калайджийски от ГЕРБ няма да получава пари от хазната в Кочериново. Безвъзмездно в полза на гражданите ще работи и съветникът от БСП Йордан Татарски. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук.

Татарски очаква "безсребърници" да станат и други колеги в ОбС-Кочериново и отправи предизвикателство към председателя Елена Бозовайска.

"Е, това не се случи за председателя на общинския съвет Елена Бозовайска, на която ГЕРБ гласуваха възнаграждение. Специално за нейния случай с интерес очаквам да разбера договореното възнаграждение в абсолютен размер и работното време, и дали това работно време ще съвпада с работното време по основния трудов договор. Без да са гласувани възнагражденията на общинските съветници, вече ни се обаждат да си дадем банковите сметки, за да ни превеждат възнагражденията! Е, на това му се казва недобросъвестна провокация и тя не е случайна, защото ние общинските съветници от БСП заявихме, че ще работим безвъзмездно и никой не може да ни накара насила да получаваме такива", коментира Йордан Татарски.

Той е първият управленец, който публично обяви имотното си състояние. Публикува и снимки на жилищата, които е закупил през годините. Има апартамент в София за 220 000 лева, 20 000 лева на книжка.

"В качеството ми на общински съветник, до 07.12.2019 г. ще подам декларация за финансовото и имотното състояние на семейството ми, която информация е публична, но не всеки гражданин има възможност да я види. Ето защо, като честен, прям, открит и прозрачен човек искам да кажа какво ще пише в тази декларация: 1/2 част от наследствена къща с двор в Кочериново, която всеки може да отиде и да я види, и която не съм ремонтирал поради пречки от общинската администрация. 1/2 част от наследствена къща с двор в гр. Димово – родната къща на моята съпруга, 104 квадратни метра апартамент в София с подземен гара и мазе на стойност на около 220 хиляди лева, 28 декара земеделска земя, наследена от съпругата ми, парцел от близо 1 декар в град Димово – дарен на съпругата ми. Налични парични средства – 20 хил. лева, парични вземания от близо 300 хил. лв., чийто абсолютен давностен срок изтича през 2020 г., тоест няма взимане", декларира Йордан татарски, който е един от любимците на партийния лидер Корнелия Нинова.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано