Насилие в старчески дом край Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Роднини на настанена в Дома за стари хора в село Падеш обвиниха служителите там в насилие.

Възрастна жена от социалното заведение е в благоевградската болница с тежки травми. Има хематом в областта на лицето, отоци под едното око и синини по ръцете. Според медицинските кадри в Падеш причината е падане от легло.

Според близките ѝ, тя е била пребита. От дома твърдят, че жената на няколко пъти е падала и така е получила контузиите. "До момента не съм получила адекватни отговори какво се е случило с жената в дома. Не мога да приема, че тези травми са от падане от легло. Никой не ме уведоми за инцидентите, които са станали тук. Когато поисках обяснения, не получих адекватен отговор", казаха пред Нова дъщерята и внучката на пострадалата. Христина Попова от Община Благоевград обяви, че в Дома се извършва проверка. При установяване на нарушения, ще се вземат всички мерки.

„Последно жената беше с хематом на дясно слепоочие и нямаше отток. Беше с оплаквания от рода на гадене и повръщане. Имаше и болка около раната. Паднала е в стаята. Напоследък получаваше световъртеж и падаше”, обясни медицинският специалист в Дома Евгени Тунтев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано