Назначиха служебно шефове на РИК в Югозапада

Сподели във Facebook

Цeнтрaлнaтa избирaтeлнa кoмиcия заседава за назначаване cъcтaвитe нa Рaйoннитe избирaтeлни кoмиcии, зa кoитo пaртиитe и кoaлициитe нe пocтигнaхa cъглacиe при кoнcултaциитe c oблacтнитe упрaвитeли минaлaтa ceдмицa.

Днес стават ясни имената на председателите и заместниците на Избирателните комисии в Кюстендил и Перник.

Припомняме, по време на свикани от областния управител Александър Пандурски, партиите и коалициите не се разбраха за председателското, зам.-председателското и секретарско място в РИК-Кюстендил.

С решение на ЦИК за Кюстендилски МИР са определени общ брой 13 членове, в това число председател, двама заместник-председатели, секретар и членове, като се спазва съотношението между партиите и коалициите, както следва: за партия „Има такъв народ“ – 3 членове; за коалиция ГЕРБ - СДС – 3 членове, за коалиция „БСП за България” – 2 членове; за коалиция „Демократична България – обединение“ – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове; за коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член.

В Перник също не можаха да се споразумеят за местата в РИК. В препъникамък се превърнаха двете зам. председателски места. За тях предложения направиха коалиция „ГЕРБ-СДС“, ДПС, коалиция „Демократична България – Обединение “ и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, но до решение така и не се стигна. И на предстоящите избори комисията в Перник ще бъде 13-членна. По трима представители в нея ще имат партия „Има такъв народ“ и коалиция „ГЕРБ-СДС“, по двама- коалиция „БСП за България”, коалиция „Демократична България - обединение” и партия ДПС. С една квота е коалиция „Изправи се! Мутри вън!”.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано