Не се яде днес за запазване на младостта и красотата

Сподели във Facebook

На 4 октомври се честват светите Йеротей, епископ на Атина и Виринея. 

Свети Йеротей бил един от съветниците в атинския аеропаг. На този ден предците ни са правили гадания за предстоящото време. Червеният изгрев издава, че денят ще бъде ветровит. Ако конете пръхтят, това означава, че времето ще е топло.

Младите момичета не трябва да общуват много с непознати през този ден, в противен случай ще си навлекат неприятности. Също така не пускайте непознати в къщата си - злите духове могат да влязат в къщата с тях. Вземането и даването на пари назаем също не е препоръчително днес, защото заемът може да не бъде върнат. Също така не пускайте непознати в къщата си - злите духове могат да влязат в къщата с тях.

В някои райони са изваждали зимни дрехи от гардероба, дори и да е все още топло. Те са вярвали, че по този начин ще уплашат истинската зима и тя няма да бърза да дойде. Чесънът също се окачвал в дома, за да прогони злите духове. Знес не трябва да бъдете мързеливи. Девойките и младите жени изпълняват ритуал за запазване на младостта и красотата - отказ да не ядат до вечерта.

За да избегнете неприятности в дома си, не е нужно да стоите на прага дълго време. Не трябва да променяте и прическата си.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано