Не желаят намаляване на паричните обезщетения от "френската безработица"

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Стотици ощетени протестираха срещу промяната в Закона за социално осигуряване, по-известен като "френската безработица". Многолюдният митинг се състоя в центъра на Гоце Делчев. Водачи бяха депутатите от ДПС Ибраим Зайденов и Ахмед Вранчев, които са от района и са част от групата на Ахмед Доган.

"Ние, като народни представители от ДПС - без Пеевски, застанахме категорично зад исканията на народа и ясно се противопоставихме, внасяйки предложение между първо и второ четене за запазване на досегашния режим. Народните представители се избират от народа, за да защитават правата им! И ние няма да се откажем! Днес сме тук - солидарни с исканията на протестиращите и всеки път щом някой дръзне да погази правата им, ние ще застанем твърдо и безапелационно зад българските граждани! Затова призоваваме президента да наложи вето на този закон", категоричен е Ибраим Зайденов.

"Нашата борба ще продължи. Нашият апел е да се защитят правата на тези трудолюбиви хора. Политиците, държавниците в България, трябва да разберат, че тези пари влизат в българската икономика. Има дискриминационен елемент в цялата тази ситуация. Ако този закон касаеше София, Варна, Пловдив, едва ли другите политически партии щяха да правят подобни предложения. Понеже касае гоцеделчевския регион променят закона. Ние имаме права и има и регламент 883 на ЕП, който ни дава тези правомощия. Ние отиваме да работим сезонна работа в Европа, връщаме се и имаме право на обезщетения", каза по време на протеста Ахмед Вранчев.

"Трябва да си търсим правата чрез всички позволени, законни методи. Да пишем всички жалби до президент, жалби до омбудсман, жалби до всички Европейски институции. Не може някои да побългарява Европейски регламент. Благоевградска област е на последно место не само в България а в Европа най ниските заплати. Трябва на две работни места да работим за да оцелеем,при тава положение как няма хората да отиват в чужбина. Нека НОИ и депутатите, които  направиха това, да си сверят часовниците с Европа. Навсякъде при изчисляване на размера на обезщетенията за безработица се взема впредвид получената последна заплата, а 70 плроцента от нея, са парите които взема месечно човека който е на борсата. Независимо дали си работил в чужбина или в България, а не да ни връщат години назад, когато стандартът на живот бе друг", посочиха протестиращите в Гоце Делчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. само на аванта -
    Значи работещите и осигуряващи се на реалните ни доходи да спрем освен да работим и да видим от къде ще дойдат тия \"Обезщетения\". Влиза ли в икономиката... друг път. С тези пари строят къщи и си взимат коли , а майсторите всички знаем колко внасят в българската икономика ... Борсата не е да си щракаме с пръсти , а през това време да си търсим работа !
  2. Тишо -
    Ние тук в България ще се гърчим ще плащаме данъци , осигуровки а тия тарикати ще ги тичат с няколко месеца уж работа във Франция.А да спрем да плащаме осигуровки и тия капути с какво ще ги обещетяват.Аре стига тарикатеят

Избрано