Недоволство в Коняво заради приюта на отец Иван

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Жители в кюстендилското село Коняво изригнаха срещу поредния приют на отец Иван. Настояват местната и държавната власт да се прознесат дали са напълно законни строежите в селото.

"Отново повдигам темата за своеволията на отец Иван в селото и незаконните строежи и каравани, в които заселва малцинствени групи в края на селото. В последните 2 седмици трудно могат да се преброят постоянно прииждащите мъже, жени и малки деца на тумби, които щъкат из селото", разкри в групата на село Коняво Мария Кузманова. Според нея има разпореждане за събаряне на една от постройките.

"Не ми се мисли какво предстои в скоро време. Има разпоредба за премахване на голямата двуетажна постройка, но това явно не го смущава, а напротив - провокира да действа още по-безскрупулно спрямо околните и гетото, която оформя. Моля, направете си една разходка до края на ул. Иван Вазов - разклонът за Горна Гращица, потресът е пълен", гневи се кюстендилката.

"Снимайте, качете снимки, изпратете сигнали до държавни органи и телевизии и да видим какво можем да направим заедно. Следва отново да зададем повече въпроси на кметицата и на общинската администрация", призова Кузманова и припомни за тротестната подписка заради приюта, в която обаче се подписали малко хорада, тъй като нямало разгласа.

Отец Иван строи нов приют за деца и майки в тежко социално положение в кюстендилското село. Строежът започна миналата есен. Сградата е на площ от 200 квадрата. Отец Иван е купил в Коняво и три овощни градини със сливи, череши и ябълки. Обитателите в приюта ще се грижат за тях, смята отецът.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано