Неработен ден за първа пролет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

21 март е неработен ден за общинари, чиновници, общински предприятия, училища, детски градини и звена на бюджетна издръжка.

Заповедта е издадено от градоначалника на Кюстендил Петър Паунов. В понеделник е общоградският празник на пролетта. Заповедта на Паунов е на база Закона за местното самоуправление и местната администрация и решение на Общински съвет – Кюстендил от 2011 година, с което 21 март е обявен за неприсъствен и празничен ден.

Честванията започнаха от днес. В 19.00 часа ще бъде живото предаване на конкурса за избор на “Девойка Кюстендилска пролет", който се провежда в залата на градския театър. Онлайн събитието ще се излъчва на живо на страницата на община Кюстендил в социалната мрежа и в YouTube канала на културния отдел в Общината.

Журито е съставено от носителки на приза за най-красива кюстендилка през годините.

Официалния празник на град Кюстендил продължава на 20 март с благословението на патриарха Неофит, в храм "Свети Димитър". От Архиерейското наместничество в Кюстендил, се приканват благочестивите християни да вземат молитвено участие в богослужбата. Празничният водосвет е на 21 март. След него започва шествието с духов оркестър.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано