Никой не иска да съди Първан Дангов

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Магистрати търсят помощ от Върховен касационен съд по дело срещу градоначалник, влязъл в остър сблъсък с полицейски началник.

Председателят на Районния съд в Дупница Иван Димитров е изпратил за втори път искане пред ВКС за пращане на наказателния процес в друго съдилище. Неотдавна след същото настояване, бе разпоредено делото да се гледа в Дупница от новоназначена съдийка, но и тя си направи самоотвод, както сториха останалите й колеги. Към момента никой не иска да съди Първан Дангов.

Както нееднократно информирахме, прокуратурата обвини кмета Дангов за отправени заплахи за живота към полицейския начарник в Дупница Йордан Зарев. Двамата се скараха заради паркинг в града, ползван години наред от полицаите безплатно. Градоначалникът му заявил по телефона - "Щом искаш война, ще има война. Ще съсипя и теб, и семейството ти". За тези думи е наказателният процес.

Съдебните състави посочват в определенията си за отвод по делото, че Първан Дангов и Йордан Зарев са техни познати - лично и по служба, не желаят да са арбитри по делото.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано