Николай Йовев: Вече мога да изпия една бира като свободен гражданин

Сподели във Facebook

Върховен касационен съд сложи точка на 12-годишен наказателен процес. Един от обвиняемите - Николай Йовев публично заяви, че вече може да изпие една бира като свободен гражданин. Неговата майка пък благодари на Бог за приключилия дългогодишен ад.

Николай Йовев, който е популярен в Благоевград като Горския, е окончателно оправдан по дело за бомбен атентат в Сандански, при който загина лидер на Евророма в града Малин Илиев. Взривът избухна преди 12 години пред офиса на ромската партия в Сандански. Тогава криминалистите заловиха и предадоха на прокурор Николай Йовев, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев.

Припомняме, че през 2016 година Окръжен съд-Благоевград обяви николай и съпроцесниците му за невиновни. Прокуратурата обаче настоява делото да се преразгледа повторно и през цялото време поддържаше тезата, че е извършено убийство, по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин и по расистки подбуди. Йовев беше кандидат за евродепутат през 2014 година, но не го допуснаха до вота заради нередовна подписка. През годините в Благоевград се проведоха няколко протеста в защита на подсъдимите.

Йовев е известен с патриотичните си акции в Пиринско. Преди дни по негова инициатива бе открит паметник на ВМРО съратника Иван Михайлов. В чест на Вачо в Централната градска градина се състоя церемония, на която присъстваха дарителите и лидерите на войводите Красимир каракачанов, Ангел Джамбазки и родолюбци.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано