Нинова отговори за исканата й оставка

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

"Взимаме си поуки. Успяхме да запазим приблизително предишния си резултат на изборите, въпреки негативните кампании за нас. В събота ще свикаме Националния съвет на партията, на който ще решим какво да правим", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

"Благодаря на всички български граждани, които гласуваха на тези избори, благодаря на тези, които ни подкрепиха. Благодаря на нашите структури, кандидати, членове, симпатизанти, доброволци - всички, които направихме една хубава кампания, с позитивни послания, с много срещи в странат и с предложения за конкретни решения на проблемите, които стоят пред България", подчерта Нинова.

Второ - крайно сме притеснени от понижаващата се избирателна активност. Това е шамар за цялата политическа класа и е крайно време да осмислим какво ни казват с тази ниска активност българските граждани. Трето - очаквахме по-висок резултат. Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това, взимаме си поуки и от свои грешки, и от обективни обстоятелства и ще вземем категорични решения какво да променим. Но в цялата тежка ситуация, в която бяхме поставени, успяхме да запазим приблизително предишния си резултат, с по-малко от един процент разлика. Това е позитивното, въпреки всичко, което се случи - и в кампанията, и негативната кампания срещу нас, и други обективни обстоятелства. Четвърто - с Изпълнителното бюро решихме да свикаме Национален съвет в събота. Това е нашият орган с представители на партията от цялата страна, там ще говорим за резултатите, за ситуацията и как за продължим оттук нататък", каза Нинова.

"Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ и няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС. За нас това е принципна, последователна позиция. Почти 7 години се бием с този модел и трябва да се знае кой къде се поставя по оста задкулисие, кражби, обръчи от фирми или правова държава, законност, ред и правила еднакви за всички. Ние сме решени да продължим итката си за промяна на модела “ГЕРБ“ и за друг начин на управление на България с всичко, което през годините сме казвали последователно на думи и с действия сме отстоявали", категорична е тя.

"Оставки няма да подаваме. Оставката ми в момента се иска от хора, които през цялата кампания работиха срещу БСП. В интервюта те говореха,че БСП ще падне под бариерата, че няма да минем 4-те процента, че ще бъдем последна партия и загиваме. Какви са резултатите - същите като на миналите избори - 10 процента", пресметна Корнелия Нинова.

"Що се отнася до експертен кабинет - това е опит за скриване на политическата отговорност зад уж експертни личности. Ние сме за това да се носи политическа отговорност от политическите партии, особено като сегашния кризисен и труден момент. Не приемаме експерти да понесат тази отговорност, а политиците да се скрием и да изчакаме да мине трудното време, да си измием ръцете с тях, че не са били успешни и да очакваме да се върнем отново на сцената. Това не е държавническо", обясни партийната лидерка.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано