Нощни данъчни проверки в Банско и Добринище

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Служители на НАП са в масирана акция в Банско и други зимни курорти.

Разпоредени са и специализирани проверки в нощните часове, освен традиционните дневни.

От приходната агенция информираха, че акцент са касовите апарати в хотели, ресторанти, купни за хранене, а също така и частни квартири. Данъчните са безкомпромисни при липса на апарат за засичане на оборота дори на търговците на открити сергии в града и в Добринище.

Издаването на касови бележки е задължително, неиздаването на фискален бон дори и за малка сума води до запечатване на обекта за срок до един месец.

В началото на сезона персоналът е бил запознат с изискванията на Приходната агенция. Инсталиран е нов софтуер, чрез който на касовия бон да бъде отразена всяка предлагана услуга поотделно.

Неиздаването на фискален бон е едно от най-сериозните данъчни нарушения. Глобата за физически лица е от 100 до 500 лева, а за юридически – от 500 до 2000 левав. При повторно нарушение санкцията се удвоява, казаха от НАП.

Инспекторите ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП. Сергиите в центъра на Банско също се проверяват. От НАП проверяват и имущественото състояние на физически лица – собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано