Нов лидер реди червената листа в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Социалистите в Благоевградска област участват в оспорван вот за нов партиен лидер. Претендентите са трима. Заявление е подал настоящият областен председател Валери Сарандев. Негови конкуренти са Костадин Дурчов от Банско и Любен Милев от Благоевград.

Председател на комисията, която ще проведе избора, е юристът от Разлог Емил Колевичин, който е лидер на червените в града.

Конфенерцията е на 11 февруари. Първият тур започва в 9.00 часа. Гласуването е неприсъствено. Всеки от имащите право на вот се подписва под съотвената номинация в централата на БСП-Благоевград, обясни Валери Сарандев. Предвиден е балотаж, на който отива събралият 50 плюс един гласа.

До седмица новият областен председател на социалистите ще свика конференция за подреждане на листата за 45 Народно събрание. Тя е от 22-ма кандидати за народни избраници.

Водачът вече е ясен - професор Георги Михайлов, спуснат от "Позитано". Четвъртият и 12-ят в листата също са пратеници от Националния съвет на БСП. Те са коалиционни партньори. Очаква се предните позиции да заямат кандидати от структурите на Банско, Гоце Делчев и Разлог. Сред номинираните са настоящият депутат Богдан Боцев, Костадин Дурчов и още 30 в целия регион. Не е ясно обаче колко от тях са подали заявления за участие в изборната битка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано