Нов разкол в ОбС- Благоевград

Сподели във Facebook

Шестима благоевградски съветници, обединени в група "Свободни съюзени демократи", поискаха оставката на парламентарния председател.

В официална декларация пред медиите в Благоевград те обявиха, че свалят доверието от Андон Тодоров. От групата, начело с лидера на ДСБ в града Калоян Ханджийски, заявиха, че е налице пълна подмяна на демократичните принципи в Общинския съвет. Разкриха, че се изготвя паралелен бюджет от страна на Андон Тодоров и съветници от ГЕРБ и други партии, което е в нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Това ще стопира работата на администрацията чрез груби и неясни правила, смятат от "Свободни съюзени демократи".

Междувременно председателят на ОбС Андон Тодоров обяви днес, че следващият бюджет на Благоевград ще бъде разпределен по начин, предложен от местния парламент. Тодоров представи Програма с приоритети на Общината до 2023 година. В нея са включени най-важните проблеми за решаване по отделни сектори.

Андон Тодоров подробно обясни за заложените в програмата стратегически цели, свързани с бизнеса, науката и различни теми. Той обясни,че има много оплаквания, че преписките се бавят с 1-2 месеца по различни причини и този проблем трябва да се реши бързо. Предвижда се онлайн излъчване на заседанията на ОбС, за да са запознати всички в Благоевград за гласувани решения.

Предлага се възстановяване на на оранжериите и разсадниците на „Биострой“, за да не се изразходват излишни финансови средства. Тодоров насотява за предлага създаване на общинско дружество „Озеленяване“, което да бъде отделно от дружеството за сметосъбирането, и в него да се включи зоопаркът, приютът за кучета и други екологични обекти.

Андон Тодоров и съветниците предлагат нови идеи, свързани с териториалното устройство и развитие, проекти за така наречените умни градове, а също и създаване на район с районен кмет, подобно на София, за облекчаване на работата. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Градски -
    Хора какво ви става???Вместо да работите за това за което сме ви избрали вие само се карате и нищо работа не вършите.Срамота
  2. Оф -
    Не само Калоян е за лечение и Руменчо и той е за там
  3. Иво -
    Калоян е психо и незнам защо не се лекува това момче а е тръгнал политиката да оправя

Избрано