Нов заместник в РИК - Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

ЦИК извърши промени в състава на Районната избирателна комисия в Благоевград. Назначен е заместник-председател от квотата на БСП. Това е пенсионерът Йордан Симонски, който е в РИК и ОИК от дълги години. Симонски заема мястото на съпартийката си Мария Захова, която влезе в листата на социалистите за 47 Народно събрание.

Предложението за Симонски е направено от партийната организация в Благоевград, но с пълномощно на гоцеделчевския заместник-кмет Богдан Боцев, който е бивш депутат и кандидат за следващ парламент.

Към предложението са приложени заявление от Мария Захова за освобождаването й като зам.-председател на РИК-лагоевград, декларация по чл. 60 и 65 от ИК, както и копие от диплома за завършено висше образование на Йордан Симонски. Пълномощното на Богдан Боцев е налично в преписката по назначаване на РИК.

Припомняме, след като преди две седмици, след като Симонски отпадна от РИК, той вся пореден раздор в червените редици.

Заради лишаването му от доходонсното председателство в Избирателната комисия, той разтръби в медиите, че срещу него е упражнена наказателна акция от ръководството на БСП.

"Някой отново иска да прави интриги в БСП, истината обаче е, че Симонски не си подаде документите за член на РИК, получихме тези на Мария Захова и от събота тя вече е зам.- председател, а ако някой твърди, че аз съм скрил документите на Симонски, нека дойде в съда и го докаже“, отговори областният лидер Валери Сарандев.

Преди изборите на 4 април, Симонски за малко не бил арестуван. Той взривил скандал за ваксина в РЗИ-Благоевград. Тогава прередил определени по график за имунизация срещу Ковид възрастни хора от града и населените места. Изтъкнал, че е от РИК и имал предимство пред останалите граждани. Тогава в спора се намесил лично директорът на РЗИ Калоян Калоянов, който извикал полицейски патрул.  

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Комшия -
    Наистина особняк и все гледа да преметне някого ама съдбата си му го връща природата не оставя безнаказани такива хора.
  2. Възмутен -
    Еее не се наяде тоз изрод айде стига вече стар си за тези работи гледай си здравето.Боклук
  3. Геро -
    Дори и съпартийците му го мразят заради неговите амбиции за власт и пари
  4. Избирател -
    Това нещо Симонски е най отвратната личност в града интригант голям

Избрано