Нови сондажи за вода в Петрич и три села

Сподели във Facebook

Петричките общинари насочиха финасови средства за благоустояване на няколко села по предложение на кмета Димитър Бръчков.

След приключване на всички процедури и обжалванията на обществена поръчка, започва основен ремонт на улица. "Самуилова крепост" в село Ключ.

Тази улица при дъждовно време има сериозни свличания и е трудна за движение, но проблемите ще бъдат решени с предстоящата рехабилитация. Тя ще бъде бетонирана, ще се подмени водопроводната мрежа.

"Това е методика в работата, която установихме още преди три години, защото искаме, когато се подобри състоянието на дадена улица да няма опасност от аварии по водопровода, което да налага нейното разкопаване. На същата улица ще бъде изградена също отводнителна решетка с дължина 7 метра“, обясни кметът Бръчков.

В село Ключ за ремонта на „Самуилова крепост“ е заделено собствено бюджетно финансиране в размер на 54 166 лева.

Приключена е и улицата в село Дрангово, която също влезе при актуализацията на бюджета по предложение на кмета Димитър Бръчков. Там ситуацията също е също много тежка при дъждове.

Продължава изграждането на новата ограда на градския парк в Петрич, предстои довършването и на новите сондажи, чрез които ще се обезпечи водоснабдяването в южния град Петрич и селата Митиново, Дрангово и Ръждак. Общината кандидатства и с проекти във ВиК сектора, за които се чака одобрение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано