Нулев интерес към платеното саниране в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Удължиха за пореден път сроковете за подаване на документи във втория етап на саниране в Благоевград. Желаещите да финансират със собствени средства 20 процента от саниране на жилищата си, имат възможност да даявят това до 28 март.

Към момента Община - Благоевград е подала едва 11 проекта за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, чиито Сдружения на собственици са заявили желание за участие в процедурата.

Бюджетът е в размер на 3 094 213 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 80%, а останалите 20% се осигуряват от Сдруженията на собствениците на сградите със собствени средства. Общият размер на средствата за Етап II от процедурата е 282 470 400 лева.

Оценката на предложенията се извършва от оценители към Министерство на регионалното развитие и благоустройството по критерии, обявени в Насоките за кандидатстване по процедурата. Както и при Етап I, проектите ще бъдат включени в общо класиране за територията на цялата страна и ще се класират по низходящ ред според получените оценки до изчерпване на наличния финансов ресурс.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано