Надяждане с череши и кулинарни изкушения в Кюстендил

Сподели във Facebook

26 читалища от Кюстендил и населените места в региона за поредна година представиха кулинарни изкушения и произведения с череши. В рамките на 3-дневния фестивал в града хиляди кюстендилци и гости на града посетиха уникалното черешово изложение.

Над 100 сорта череши представи Институтът по земеделие в Кюстендил, който и тази година бе партньор на Община Кюстендил в организацията на събитието.
130 производители, търговци и занаятчии от региона и страната бяха част от празничната атмосфера.Кулинарна надпревара "Череши в кухнята", кулинарни демонстрации и състезателни игри с череши се провеждат днес в Кюстендил в третия ден от "Празника на черешата".

Демонстрациите днес бяха за здравословна рецепта с череши, за иновативна кухня с череши, съвършен вкус с череши и атрактивно ястие. Награди очакват майсторите на черешова лютеница с джинджифил, лук, чесън и ябълков оцет, салата от череши с пушена скумрия с мед и кафе, баници, но без брашно и други сладкиши.

На сергиите се продават черешова лимонада, ракия и дори козметика с череши. В късния следобед започнаха състезателните игри и надяждане с вкусния плод, който е гордост за региона на Кюстендил.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано