Обещаха икономически растеж на Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Министърът на икономиката Даниела Везиева декларира в Благоевград, че служебното правителство ще направи всичко възможно, за да подпомогне Благоевград.

Везиева и кметът Илко Стоянов обсъдиха възможностите за икономическото развитие на общината, както и изграждането на Индустриална зона.

"Съвместно с екипа на Общината ще направим най-правилната инвестиционна политика. Тук има потенциал за креативна и рекреативна индустрия, за туризма, балнеолечение и развитие на ИТ сектора", заяви министърът.

Везиева и президентът Румен Радев, който е в Благоевград днес, откриха германския завод за протези "Оттобок", в който са инвестирани 10 милиона евро.

„Проектът е стратегически за вашия район, защото е завършен цикъл на производство. Аз се надявам той да е първия от многото“, подчерта тя, а Илко Стоянов определи случващото се като "бяла лястовица".

По време на срещата е обсъдена и инициативата „Общини без корупция“. В рамките ѝ предстои да бъде създадена междуведомствена група с участието на всички заинтересовани страни. „Идеята на тази инициатива е да се направи анализ на общините, така че те да получат съответстващи сертификати – какво е усещането на гражданите. Целта е всички общини да стартират от ниво нулева корупция“, отбеляза министър Везиева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано