Обещаха на перничани по-лек воден режим

Сподели във Facebook

Възможно е перничани да преминат на по-облекчен воден режим. С мисията се е заел кметът Станислав Владимиров.

"Заради грипната епидемия и регистрираните в страната първи случаи на коронавирус, най-вероятно вода няма да има само нощем", каза градоначалникът Владимиров, цитиран от БНР. От 18 ноември вода в Перник и в останалите населени места в региона вода има по около 7 часа на денонощие. Предложението е водата да се пуска през деня. "В момента обемът на язовир „Студена” е 5.7 милиона кубика през последната седмица. Има притоци, метеорологичните прогнози също са добри. При липсващи дезинфектанти в аптеките и необходимостта от по-строга лична хигиена, обсъждаме варианта режим да има само нощем, заяви Владимиров. За целта МОСВ трябва да разреши увеличаване на водоподаването от язовир „Студена”, подчерта кметът.

След разрешение от министерството веднага ще се пристъпи към по-облекчен режим. Владимиров се надява това да стане още през следващата седмица.

От сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на граждани не е спрял да звъни. Хората са притеснени, че заради режима не могат да спазват препоръките на лекарите по отношение засилването на хигиената.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано