Обещават паркинг на три нива в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Председателят на ОбС-Благоевград разкри на пресконференция днес, че има идеен проект за паркинг на три нива пред частната болница "Пулс" и поликлиниката в града. Уточни, че земята няма да се продава, както искаха преди време собствениците на лечебното заведение, а само ще се учреди право на стоеж.

Тасков заяви, че подкрепя предложението за изграждането на паркинг, но при ясни гаранции, че един от трите етажа, ще се предостави на общинската поликлиника. Той обаче не коментира кой ще го строи.

Според съществуващия идеен проект входът за паркинга ще е на улица "Славянска". От третия етаж ще се влиза направо в "Пулс". Дали ще се реализира зависи от утрешното гласуване на благоевградските съветници. Предстои да се изготв ПУП. Такъв вече е имало през 2014 гоина, но съдът го е отменил като незаконосъобразен.

"В момента пред болница „Пулс“ съществува паркинг, който обаче е създаден от хората. Според Общия устройствен план там всъщност има улица“, уточни председателят на Общински съвет Тасков.

Съветниците ще се произнесат на сесията в петък и относно предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на гражданин. То бе входирано от общинският съветник Георги Иванов. Има становище за отпускане на еднократна финансова помощ на Лиляна Кирилова Илиева в размер на 5000 лева. До момента е преминала две операции, 25 лъчетерапии и 16 химиотерапии, подлагана е на експериментално лечение във Франция, но за съжаление всичко до момента не дава желания резултат. Сега надеждата й е за имунотерапия в Турция. Цената за лечението й е непосилна за нея и семейството ѝ. Пред съда бяха представени и медицински изследвания, според които обвиняемият страда от дискова херния и радиколянна компресия. Това налагало операция по спешност, иначе имало опасност да остане инвалид.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Нели Цветкова -
    Подарихте на Щерев златна кокошка,Подкупихте некадърните малоумни съветници що знаят да вдигат само ръка срещу пари.За бедните и болни хора никои не му пука камо ли на кумашинчето

Избрано