Обновиха детска градина с 1 милион лева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Извършиха водосвет и рязаха лента на обновена детска градина. Сградата бе ремонтирана с близо 1 милион лева от държавата.

Водосветът за здраве и благоденствие отслужи отец Павел в двора на ДГ "Звънче" в Петрич. За откриване на градината пристигна кметът Димитър Бръчков.

Отец Павел подари от името на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим икона на Света Богородица, която да закриля децата и колектива на ДГ №2 "Звънче".

 

Откриването на обновената сграда на детската градина съвпада с отбелязването на 60-годишнината от нейното създаване. В детската градина се обучават 450 деца, разпределени в 16 групи. Към детската градина, като филиали съществуват две сгради в града и още пет в селата Дрангово, Тополница, Кулата, Генерал Тодоров, Марикостиново.

С обновяването на детското заведение са създадени условия за равен достъп до образование, чрез изграждане на благоприятна, включваща, иновативна, енергийно ефективна образователна среда . Дворното пространство е обновено изцяло, като са обособени четири площадки за спортни дейности на децата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано