Обновяват стадиони край Благоевград

Сподели във Facebook

Общинското дружество "Спортни имоти" предприе действия за обновяване на стадиони в села край Благоевград.

Инициативата за първия дойде от кметския аместник на село Селище Георги Анастасов за почистване и облагородяване на отдавна изоставения стадион в в близкото до града населено място. Целта е спортният терен да се превърне в подходяща база за провеждане на тренировъчни процеси, което ще даде допълнителни възможности за развитие на футболните школи.

След основно почистване на игрището, предстои то да бъде изорано, а стадионът да бъде засят с нова тревна настилка. Предвижда се и пробиване на сонда, и изграждане на поливна система за поддръжката на терена. След приключване на дейностите по почистване и облагородяване, стадионът ще бъде включен в актива на БД „Спортни имоти“ за стопанисване.

Община Благоевград предвижда и изготвяне на проект, с който да кандидатства за финансиране пред Министерство на младежта и спорта, а идеята е условията на терена да бъдат усъвършенствани.

Припомняме, преди време дарител се зае да извърши цялостен ремонт в баскетболната зала, намираща се в Спортния интернат в Благоевград.

В рамките на настоящата година е предвидено и обновяване на покрива на спортна сграда на футболно игрище в село Логодаж, заедно с реновиране на терена и съблекалните.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано