ОбС-Благоевград не даде на Томов да вдигне такси и услуги

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общинските съветници в Благоевград отказаха да гласуват предложението на кмета Румен Томов за теглене на дългосрочен заем от 5 000 000 лева, който да се плаща следващите 20 години. Местният парламент се обедини около вариянт за търсене на пари по проекти за ремонт на посочени от Общината 11 улици, вместо заборчаване на благоевградчани.

По време на днешното заседание бе дебатирано и предложението на кметския екип за драстично вдигане на такси и слуги, някои от които със 100 процента. Съветниците оспориха и решението и до приемането му не се стигна.

Както подробно информирахме, бе поискано таксата за обстоятелствена проверка от 30 лева да стане 60 лева. За издаване на удостоверение за липса на задължения от „Местни данъци и такси“, цената да е 20 лева.

Кметът и заместниците му лерешиха да търсят от гражданите и несъществували до момента такси, като вход от 4 лева в благоевградския музей. За празнуване на рождени дни в музеен кът при максимум 15 деца, бе поискана такса от 50 лева за два часа. Поискаха да вдигнат и цената за атракции във Въжения парк в "Бачиново" - от 2 до 4 лева.

За въвеждане в експлоатация на жилищни и смесени сгради, паркинги и гаражи от 50 до 100 места, производствени сгради с капацитет от 50 до 100 места, бе предложена нова цена от 300 на 400 лева и от 400 на 500 лева. При вътрешни преустройства на сграда, които не засягат конструкцията, предложеното увеличение на таксите бе с 50 процента.

В предложението си кметът Томов визира вдигане на цената на обикновена, бърза и експресна такса за техническте услуги по Закона за местните данъци и такси, които ще са 15, 35 и 50 лева. Също така всички услуги, извършвани в строителното направление, да се таксуват с 50 или 100 процента повече от настоящите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано