ОбС- Благоевград вдигна без дебат таксите за паркиране, скоби и паяк

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Съветниците в Благоевград увеличиха от раз таксите, предложени от управителя на "Паркинги и гаражи" Ивайло Червилов, който беше един от тях неотдавна. Таксите се завишават драстично.

Свалянето на скоба за неправилно паркиране от 10 лева до момента, става 30 лева. За репатрирана кола занапред ще се плаща 40 лева, плюч 80 лева наказателен паркинг и по 3 лева нас за престой на санкционираната кола.

Местните парламентаристи се възползваха от скандалите, свързани с кметското предложение тегленето на заем за "Бачиново" и въобще не подложиха на дебат искането на Червилов, което бе подкрепено не само от съпартийците му от ДПС, но и от останалите в местния парламент. Самият Червилов коментира неотдавна, че с повишените такси ще се вдигнат заплатите на служителите в общинското дружество.

С нови цени са и общинските паркинги в Благоевград. Почасовото паркиране в платен паркинг вече е 10 лева на фона на досегашните 4 лева. Нощем обаче е 15 лева.

Денонощният абонамент е 20 лева Седмичният е увеличен с 20 лева, а нощният е 40 лева.

Месечният дневен абонамент се увеличава от 40 лева на 90 лева, а нощният вече е 90 лева. Фирмите ще плащат 200 лева за паркиране в Синя зона.

С магнитна карта живеещите на в района на платения паркинг на улица „Антим 1“ще заплащат 60 лева годишно. За всички останаи обаче паркирането там става срещу заплащане на 2160 лева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано