ОбС - Благоевград заседава извънредно

Сподели във Facebook

Иван Саков - новият кмет на село Церово положи клетва пред общинските съветници в Благоевград.

Председателят на Общинска избирателна комисия Мартин Бусаров обяви решението за избора му от 11 октомври.

Заседанието на Общински съвет Благоевград продължи с гласуване на извънредно решение за процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Министерство на здравеопазването.

Общински съвет Благоевград определя Община Благоевград да бъде партньор по горепосочения проект, като изпълнява посочените от СБАЛПФЗ – Благоевград ЕООД и СБАЛОЗ – Благоевград инвестиционни предложения при подготовката на проектното предложение от Министерството на здравеопазването.

Съветниците дадоха право на кмета Илко Стоянов да подпише споразумения с Министерство на здравеопазването за подпомагане на две лечебни заведения в Благоевград.

Финансов ресурс до 244 950 лева са предвидени за Тубдиспансела и до 197 180 лева СБАЛОЗ.

С 31 гласа „За“ бе прието предложението за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.

Работата на местния парламент продължи с гласуване на предложения, относно предоставяне на земеделска земя от общинския поземлен фонд за възстановяване на собственост и допускане изработване на подробни устройствени планове.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано