ОбС - Благоевград заседава извънредно

Сподели във Facebook

Председателят на ОбС - Благоевград Радослав Тасков свика извънредно заседание. Ще се обсъжда предложението на кмета Илко Стоянов относно бъдещето на ФК "Пирин". Предстои гласуване на предложението, отправено от абдикиралия собственик Пол Белогур за прехврърляне на акции на името на Общината. 

От справки на клуба за финансовото му състояние към 19 февруари става ясно, че общият размер на задълженията е 877 000 лева към доставчици, НАП и футболисти. След тази дата обаче има приходи от билети и постъпления от БФС, с които дългът пада с около 300 000 лева. Не са платени обаче заплатите за февруари. Действителни собственици на „Футболен клуб Пирин“ до момента са „Емирейтс Фъндс Ексчейндж“ ЕООД с ново наименование „Белогур Пропъртис“ ЕООД, досегашен партньор на „ОФК Пирин“ ЕООД в акционерното дружество „Футболен клуб Пирин“. Капиталът на АД е разделен на 222 222 поименни акции, всяка с право на глас и номинална стойност от 10 лева. „ОФК Пирин“ ЕООД е с 10 процента участие в акционерното дружество.

Предложението на градоначалника е ОбС да разреши прехвърлянето на акциите да стане чрез джиросване и да се впише в книгата на акционерите, като се издаде ново временно удостоверение на ОФК „Пирин“, а управителят на общинското дружество Атанас Дафинов да бъде упълномощен да сключи договор за дарението и да извърши всички необходими действия по прехвърлянето и вписването.

Само след положителен вот на съветниците на 9 март може да започне същинското търсене на нов собственик или да се върви към реализиране на идеята за обединение на бизнеса в града, който да поеме отбора. 

Концесионерите на МОЛ "Ларго Георги Тозев и Николай Нанков настояват да удължи договорът им с Общината. Обещават инвестиции в размер на 1 026 515 евро, ако, концесията от 25 години се удължи с поне още 8 години и три месеца. Искането ще се разгледа на предстоящата сесия на съветниците.

Съветниците в Благоевград ще приемат и нов почетен гражданин, в лицето на Васил Жечев - президент на Колежа по туризъм и бивш преподавател в Югозападния университет.

Ще се дебатира предложение относно приемане на разчетни показатели за местните дейности и делегирани държавни дейности, дофинансирани с местни приходи, на Община Благоевград до приемането на бюджета за 2023 година. Постъпило е и решение за паметна плоча на бежанците от Кукуш, заселили се в Горна Джумая преди преди 110 години. То е по идея на Анна Иванова Мицова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано