Община - Благоевград в зависимост с фирми, санкционирани от "Магнитски"

Сподели във Facebook

Парламентарният председател в Благоевград Радослав Тасков започва кардинални промени в работата на ОбС. Вероятно ще има нов председателски съвет, загатна на пресконференция Тасков.

На поста юрисконсулт е върнат Теодор Тошев, отстранен от експредседателя Андон Тодоров. Тошев бе представен от Тасков днес. Той обяви, че доверието на благоевградчани в местната власт е сринато и се нагат нови принципи на работа. Извършва проверки на документацията.

Очаква се финансовото министерство да даде официална информация дали и кои фирми, санкционирани от Закона "Магнитски", са поставили Община - Благоевград в зависимост, разкри Тасков, но не коментира темата в детайли.

Утре е редовното заседание на ОбС. Съветниците ще гласуват 42 решения. Преди това клетва ще положи новата съветничка Милена Камбурова. Тя влезе на мястото на напусналия ОбС Андон Тодоров. Милена Камбурова е бургазлийка. Омъжена е в Благоевград.

Сред решенията на сесията са продажба на 4 общински апартамента във луксозна кооперация в идеалния център на Благоевград. Сградата бе издигната на общински терен от бизнесдамата Тонка Трайкова и съдружниците й. Като обезщетение тя даде четирите апартамента на Общината. Много съветници са против предложението апартаментите да бъдат продадени, направено с неясни мотиви. Те изтъкват,че това ще бъде единствено във вреда на гражданите на Благоевград. 

Друго скандално предложение е даване право на строеж в парк "Бачиново". Теренът е закупен при неизяснени обстоятелства от Илкяр Шефкет и фирмата му, която е с 10 лева капитал. Тя е с регистрация в Кърджали. Илкяр иска да строи заведение и малък хотел.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано