Общински гардове наказват за събиране и палене на гуми

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

С цел налагане на стриктен контрол над изхвърлянето на масово разпространените отпадъци от автосервизите и сервизите за гуми, общинските еколози и звено „Инспекторат“ започнаха проверки. Дебнат за неправомерно събиране, транспортиране, съхранение и последващо третиране на стари автомобилни гуми и отработени масла на територията на Благоевград и населените места.

Събирането, транспортирането и съхранението на тези отпадъци се извършва единствено от хора, притежаващи документ по реда на чл. 35 от ЗУО. Автосервизите и гумаджийниците трябва да имат сключен писмен договор с организации по оползотворяване на излезли от употреба гуми и отработени масла. Всички обекти, от чиято дейност се образуват тези масово разпространени отпадъци, носят отговорност за тяхното последващо третиране.

При установени нарушения, общинските служители ще имат право да съставят предупредителен протокол с предписание, както и да налагат санкции, регламентирани в чл.134, чл.136, чл.140 и чл.141 от ЗУО, които можете да откриете тук.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано