Радослав Тасков няма да напуска ОбС - Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков обяви данни относно извършените проверки от Антикорупционната комисия и последвало досъдебно производство в Окръжен съд. "Истина е, че има обезпечителна мярка на съда по искане на Антикорупционната комисия. Искът е за около 83 000 лева. Наложена е възбрана върху един имот само-земеделска земя край село Зелен дол", каза Радослав Тасков. Той заяви, че няма запорирани банкови сметки и възбранени имоти.

Общинският председател свика извънредна пресконференция по повод публикация в регионален ежедневник. С категоричност заяви, че е човек с морал, а атаката срещу него е политическа, с цел уронване на престижа му, граден повече от 20 години.

"Знам кой е доносникът. Няма да му кажа името, всичко го знаят. Ще го назова с "Бившия". Публикацията за мен е един пасквил, компилация с много люжи и измислици", обяви Тасков пред медиите в Благоевград.

"Все пак във всяка лъжа има и частица истина. Всичко започна през 2008 година. Тогава прокуратурата започна проверка по проект на ГС за Благоевград. Прокурорът, който я водеше, вече е осъден от Специализирания съд. Оказваше натиск спрямо мен и останалите участници в този проект. Има висши сили - ангажираните по този казус си получиха заслуженото през годините, но не от мен", подчерта Тасков.

"Антикорупционната комисия ще стане за смях. Дело може и да няма. След това ще си търся правата по съдебен начин", категоричен е Тасков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано