Обвиниха 26-годишна за кървава катастрофа

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд шофьорка, отнела живота на две спътнички. Обвинителният акт е внесен съда.
26-годишната И. А., очаква присъда до 15 години лишаване от свобода.

Преди три години с "Форд"-а си предизвикала кървавия инцидент на пътя от Геце Делчев към Банско. Заедно с нея пътували А. А., З. Т. и С. Т. Поради дъждовно време пътното платно било мокро, с хлъзгав асфалт.

В участъка от пътя с ляв завой обвиняемата навлязла със скорост 83,7 км/ч., въпреки поставените знаци за забрана за движение със скорост по-висока от означената – 70 км/ч, както и знак за опасен завой. Преминала в насрещната лента. Обвиняемата предприела действия по спиране автомобила, като задействала спирачната уредба. Междувременно колата й се отклонила наляво. Последвал удар с движещия се в насрещното платно лек автомобил, „Мерцедес“, а след това и в изградената върху банкета подпорна бетонна стена.

Свидетели на инцидента подали сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналите на място екипи на спешна медицинска помощ констатирали смъртта на А. А. и С. Т. Обвиняемата и друга пострадала в произшествието били транспортирани в болница.

Вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, сочат, че причината за настъпване на ПТП е шофиране на автомобила от страна на обвиняемата с превишена скорост в участъка на завой по мокра асфалтова настилка.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано