Обвиниха деветима за престъпления с непълнолетни

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Антимафиоти от "Киберпрестъпност" са установили деветима педофили. По време на акция те са били арестувани в няколко региона, съобщиха от прокуратурата. Четирима от тях са действали в районите на Банско, Гърмен и Петрич. Задържани са на възраст от 35 до 48 години, сочат лаконично от МВР и не разкриват самоличността на престъпниците.

В хода на разследването било установено, че използвайки фалшиви самоличности двама са осъществявали целенасочени контакти в мрежата с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до тяхната възраст. Печелейки по този начин симпатиите и доверието на децата, умело провокирайки тяхната нарцистичност и любопитство, мъжете манипулирали своите жертви да участват в порнографски представления. Впоследствие децата били изнудвани и заплашвани, да създават порнографски материали с тяхно участие. Други трима, използвали ресурсите на онлайн приложение за членство в затворени групи с ограничен достъп и добавянето в групите ставало единствено след „препоръка“ и само за „колеги по интереси“. В тях са се споделяли материали, съдържащи сексуални извращения с малолетни, предимно момчета.

Четирима от задържаните използвали ресурсите на пиър ту пиър мрежите - за свалянето на файлове, съдържащи сексуално насилие на деца с цел последваща обмяната на същите със сексуални насилници от цял свят.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано