Обвиниха горски, прострелял съселянин

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Горски стражар е обвинен в опит за убийство. Не извършил кървавото престъпление, тъй като пистолетът му засякъл  след третия изстрел в тялото на 34-годишен мъж.

58-годишния Цветан Марински от гоцеделчевското село Плетена ще бъде съден до дни по два текта от Наказателния кодекс, които предвиждат до 20 години лишаване от свобода.

Обвиняемият Марински, който е горски стражар, живее в махала „Забърдо“ в село Плетена. От около 15 години отношенията му със съседа му В. Кълков били влошени. Причина за това били имотни претенции, касаещи общия път до имотите им. По този повод нееднократно възниквали конфликти помежду им, предимно провокирани от обвиняемия.

Пред дома на Марински станала стрелбата миналата година. Тогава Марински извадил "Макаров" и уличил няколко пъти Кълков в дясната му ръка. Куршумът заседнал в лявата част на гръдната област.

Уплашени от действията му, съседите, сред които имало и жени, побързали да се укрият. Бащата на пострадалия подал сигнал на телефон 112. М.К. бил транспортиран за оказване на медицинска помощ.

На пристигналите полицаи Цветан Марински  заявил, че бил нападнат и стрелял, за да се защити. По случая е било образувано досъдебно производство, приключило с внесения в съда обвинителен акт.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Напиши коментар

Коментари

  1. Горския -
    А така горски ти си знаеш най - добре които не слуша бам-бам, трябвало съдия да станеш не горски

Избрано