Обвиниха кюстендилци за произшествия след алкохол

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата в Кюстендил внесе обвинителни актове срещу млади мъже, карали мотоциклет и автомобил след изпито значително количество алкохол.

До дни И. Илиев и Н. Николов застават пред магистратите. Единият от тях ще влезе вероятно в затвора, тъй като е извършил престъпление след условна присъда, а вторият катастрофирал с мотора си, без да има свидетелство за правоуправление.

25годишният Илиев подкарал мотоциклет "Кавазаки" по една от улиците в село Неделкова Гращица. Движейки се с несъобразена скорост, той загубил управление и се ударил в предната част на паркиран автомобил. Намиращият се наблизо собственик на колата чул удара, приближил я и видял лежащия на земята моторист. Мъжът подал сигнал на телефон 112. Пристигналите на място полицейски служители предприели действия по разследване на пътнотранспортното произшествие.

Пострадалият бил транспортиран в лечебно заведение. При извършен лабораторен анализ е било установено наличие на 1,91 промила алкохол в кръвта. Било е изяснено, че обвиняемият е неправоспособен водач на МПС, а управляваният от него мотоциклет не е регистриран. Той е бил наказван по административен ред с глоба за управление на МПС без съответното свидетелство. ПТП е извършено в едногодишния срок от влизането в сила на наказателното постановление за това нарушение.

По другото дело 33-годишният Н. Николов е бил привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Кюстендил за шофиране след употреба на алкохол. Преди три седмици бил спрян за проверка по време на управление на лек автомобил „Фолксваген“, в района на бензиностанция в Кюстендил. Мъжът бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол, а впоследствие дал кръв за лабораторно изследване. Според заключението на извършената съдебно-химическа експертиза, в изследваната кръвна проба на водача е установено наличие на етилов алкохол с концентрация 3,33 промила.

Обвиняемият е извършил престъплението по транспорта в 3-годишния изпитател срок на влязла в сила присъда, с която е осъден на 1 година „лишаване от свобода“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано