Обвиниха тираджия за убийство по непредпазливост

Сподели във Facebook
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Приключи разследване срещу тираджия, предизвикал катастрофа, довела до смъртта на друг водач. Окръжна прокуратура в Благоевград предаде Йордан М. на съд за убийство по непредпазливост.

Обвиняемият работел като шофьор в търговско дружество, регистрирано в Петрич. Преди три години предизвикал произшествието в района на Кресненското дефиле. Шофирал камион за Гърция, натоварен с 24 тона глюкозо-фруктозен сироп.

Видимостта била лоша. Превишавайки скоростта на движение, водачът навлязъл в кривата на десен завой. Товарният автомобил изгубил страничната си устойчивост и се отклонил наляво. Навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в друг камион. Вследствие на инцидента другият водач – М. Б., починал на място.

В хода на образуваното досъдебно производство са били назначени експертизи – съдебномедицинска и автотехническа.

От заключението на вещото лице е видно, че смъртта на М. Б. се дължи на тежки и несъвместими с живота травматични увреждания.

Причина за настъпване на произшествието са субективните действия на водача Йордан М. При конкретните пътни условия той се е движел със скорост 85 км/ч, при разрешената в участъка до 60 км/ч.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано